כך תסייעו לילדיכם לפתח מיומנויות חברתיות בחופשה

ניווט מהיר במאמר

בין הכישורים היותר חשובים הן עבורנו בני האדם באופן כללי והן עבור הילדים שלנו באופן ספציפי הוא היכולת לפתח מיומנויות חברתיות. לכל גיל יש את התהליך ההתפתחותי החברתי המותאם לו כאשר בתחילת הדרך ידוע כי יש ילדים שמעדיפים יותר לשחק עם עצמם או בזוגות מאשר ליצור חברויות של ממש ולאט לאט הם רוכשים את הכלים ואת הדרך איך לעשות את זה, שלב אחר שלב. השאלה היא מה קורה כאשר הילד או הילדה שלנו לא מצליחים לקפוץ בסולם המיומנויות החברתי? מה קורה כאשר הם הופכים ביישנים, מסרבים ללכת לחברים אחרי הגן או בית הספר? מתנגדים או לא מרגישים בנוח שמגיעים אליהם ילדים אחרים הביתה? מה אז צריך לעשות? דמיינו לעצמכם מצב שאתם מתכננים חופשה משפחתית עם עוד שתי משפחות של חברים שלכם. בחרתם מקום, רכשתם כרטיסי טיסה, הזמנתם אטרקציות ופעילויות לאורך כל התקופה כשבמהלך החופשה הילד שלכם פשוט לא רוצה להתערבב עם שאר הילדים. קיראו על פיתוח מיומנויות חברתיות בחופשה.

 

 כמה טיפים שיעזרו לילדכם לפתח מיומנויות חברתיות במהלך החופשה

  1. לא להכריח – לשתף – אחד הדברים שהכי עוזרים לילדים להתגבר ולעבוד על פיתוח מיומנויות חברתיות וכישורים חברתיים לילדים, בטח שמדובר על חרדה חברתית הוא הזדהות. מאוד מומלץ שלא לבוא לילד ממקום שאתם שופטים אותו ולרדות בו במשפטים כמו למשל: ”לך לשחק עם נועה, היא בגיל שלך, למה אתה לא משחק איתה ולא מדבר איתה“? או ”זה מאוד לא מנומס להישאר בצד ולא לקחת חלק עם האחרים, יחשבו עליך שאתה סנוב“… ממש לא זו הדרך. במקום זה מה שכן אפשר לעשות זה לקחת איתו רגע בצד בשקט, רק אתם. ”אני רואה שאתה מאוד חושש להכיר חברים חדשים“ או ”אני רואה שיש בך איזשהוא פחד להתערבב איתם“. לחכות לתגובה.

    כבר מכאן שאתם באים ממקום של הזדהות, הרבה יותר קל לילד להיפתח אליכם. בשלב הבא אתם יכולים להציג בפני הילד שלכם פחד או חשש שהיה לכם שהייתם בגיל שלו, לאו דווקא במקום החברתי ואז לספר איך אתם התמודדתם עם הקושי. ברגע שהוא יבין שגם אתם התמודדתם עם משהו דומה זה יתן לו את הכוחות. אפשר לסיים במשפט ”אני בטוח שאתה מסוגל לעשות את זה, קח את הזמן שלך“. המילה מסוגל נותנת לילד בדיוק את מה שהוא צריך כדי להעיז ולהתחבר עם אותם ילדים.

  1. בחירה – אפשרות בחירה היא אחת הדרכים לחזק ילדים ולהחזיר אליהם את השליטה. ”אני רואה שממש לא נהנית עם האחרים בחדר הבריחה, אולי מחר אתה תבחר את האטרקציה שהכי מתאימה לך ומי שרוצה יצטרף גם“.
  2. קבלו את הילד שלכם כפי שהוא – לא כל הילדים אוהבים לרקוד בדיסקוטקים, לצבוע את הפנים באיפור או להשתתף בתחרויות. יש ילדים יותר מופנמים שאוהבים וזקוקים לדבר אחרים והמקום שלכם כהורים הוא לזהות את זה ולאפשר להם להיות במקומות שנוחים להם. כמובן שאם אתם רוצים לחזק משהו כמו אצל הילד או לעבוד איתו על משהו שהוא חלש בו כמו פיתוח מיומנויות חברתיות בחופשה, תמיד אפשר להתייעץ עם מדריכת הורים, פסיכולוג או מטפל אחר ולקחת את זה צעד אחד קדימה.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter

ניווט מהיר

הנקראים ביותר

פרסום כתבה באתר

100 ש"ח

ויש לך כתבה עם קישור לאתר שלך