תפריט חתונה

ניווט מהיר במאמר

 

לקראת כל אירוע נדרשים בעלי האירוע להתמודד עם החלטות שונות. לא מעט בחירות אנחנו עוברים בדרכנו לאירוע הגדול. אחת ההחלטות קשורות לבחירת תפריט חתונה. מה יהיה האוכל שיוגש לאורחים? אילו סוגי מאכלים? מה הכיבוד שיתאים לקונספט של האירוע? אכן, הרכבת תפריט חתונה הוא אתגר משמעותי שמשליך על הטעמים, על הניחוחות ועל האירוח.

נקודות חשובות לגבי בחירת תפריט חתונה

אם אתם פונים אל אולמות אירועים בתל אביב או אל גני אירועים במטרה להרכיב תפריט. אתם צריכים לבדוק היבטים שונים. להלן מספר נקודות שיש להתייחס אליהם בעת בחירת תפריט חתונה. פעלו ביסודיות ובתבונה, ותוכלו להרכיב תפריט חתונה טעים, מושלם ומתאים לאירוע שלכם.

  • אופי האירוע וסוג האוכל – האוכל שמגישים צריך להתאים את עצמו לאופי האירוע שלכם. התפריט יכול להיות יוקרתי, מוקפד ועשיר מאוד עבור אירועים בקונספט יוקרתי, אך עשוי להיות עממי יותר לאירוע גדול והמוני. כמו כן אי אפשר להשוות את התפריט שיתאים לאירוע באולם אירועים לתפריט שישלים אירוע בטבע או בגן אירועים. תמיד עליכם לשקול את סוג האירוע ולבחור איך תרצו אותו, ולהתאים את התפריט בהתאם לכך. כי לאוכל יש השפעה רבה על האירוע שלכם ועל החוויה של כל אחד מהנוכחים בו.
  • בשרי / חלבי או צמחוני – האוכל צריך להיות מתאים לקהל האורחים שלכם ולהרגלי האכילה שלהם. יש קהלים שעבורם ארוחה שאינה בשרית איננה ארוחה. ואם האוכל שיוגש אינו בשרי, האירוע אינו אירוע. לעומת אלו יש לא מעט אנשים שארוחה חלבית זה אצלם הדבר. תפריט חלבי יכול להיות עשיר, מגוון ומשובח. והוא עשוי לכלול גם מנת דגים. ואיך אפשר בלי להזכיר את הצמחונים שמעדיפים ירקות וירקות, ללא כל נוכחות של רכיבים מן החי… לפי הרגלי התזונה שלכם ושל האורחים שלכם תבחרו את התפריט המנצח. זה שיהיה חגיגי, טעים ומיוחד, אבל תואם לערכים שמנחים אתכם בנושאי תזונה.
  • הגשה ואסתטיקה – בכל מה שקשור לאוכל שיוגש לאורחים בחתונה, יש לזכור כי ההגשה והעריכה משמעותיים עד מאוד. האוכל צריך להיות מצולחת היטב, להיות מוגש בטוב טעם ובנוחות לכל אחד מהאורחים. מעבר לכך כל אחד מהמאכלים צריך להיות מעוצב היטב, אסתטי ונעים לעין כמו גם טעים לחיך. המטרה היא להבטיח כי האוכל מושך ומזמין לאכול.
  • טריות ואיכות – אוכל טוב הוא אוכל שמכינים אותו מרכיבים טריים ואיכותיים, אוכל שכל תהליכי הייצור שלו מתאימים להמלצות הרלוונטיות. רק אוכל כזה יהיה ראוי למאכל. למען האמת האיכות והטריות משפיעים גם על הטעם. כך שבעת בחירת תפריט חתונה יש לוודא כי במטבחי האולם משקיעים בהכנת מאכלים איכותיים, משובחים וטריים ככל שניתן.
  • גיוון בהרכבת התפריט – בעת הרכבת תפריט חתונה חשוב מאוד לגוון. וזה אומר שהארוחה צריכה לכלול מגוון מנות עיקריות, מגוון תוספות וסלטים. זאת כדי שכל אחד מהסועדים יוכל ליהנות ממנה טעימה ומתאימה לפי טעמו. הגיוון יתייחס למרכיבים, לצבעים ולסגנון הטעמים.

היעזרו ביועץ מומחה להרכבת התפריט

כדי להיות בטוחים שאתם מרכיבים תפריט מושלם, כדאי מאוד להתייעץ עם יועץ אירועים שמלווה את הפקת האירועים באולם האירועים בו אתם עומדים לערוך את האירוע. אנשי מקצוע שמכירים את תחום האירועים ואת הפן הקולינרי שלהם, יוכלו ללוות אתכם בתהליך ולהרכיב עבורכם את התפריט המנצח, בהתאם להעדפות האישיות שלכם ולאופי האורחים שלכם. זו הדרך שלכם לשלב בין הטעם, העדפות וסגנון האירוע הרצוי שלכם לבין הידע המקצועי והיכולות שיש לאנשי המקצוע בתחום הפקת אירועים.

WhatsApp
Facebook
Twitter

ניווט מהיר

הנקראים ביותר

פרסום כתבה באתר

100 ש"ח

ויש לך כתבה עם קישור לאתר שלך