באילו מוצרי עישון לא תוכלו לעשות שימוש בחו"ל?

ניווט מהיר במאמר

חוקי העישון והאידוי משתנים באופן משמעותי בין המדינות, לכן חשוב לבדוק תמיד לפני נטילת מוצרי עישון לחו"ל. בכל מדינה יש את החוקים שלה לגבי עישון וכללים נוספים ולכן מומלץ לבדוק את החוקים במדינת היעד שלכם עוד לפני שאתם יוצאים מהארץ, אחרת, במהלך המעבר בבדיקת האבטחה בשדה התעופה, אתם עשויים להתבקש לא לקחת איתכם מוצרי עישון שונים.

בעבר עישון היה חלק מהחיים. היום המודעות לבריאות גוברת

מאמר זה מרכז את רשימות המדינות שבהן אידוי או שימוש באביזרים כמו וופורייזרים הוא חוקי, בלתי חוקי, ומוגבל, נכון לשנת 2022. למעשה, מדובר במוצר די חדשני בשוק הטבק והעישון שמאפשר לבצע תהליך של אידוי במקום עישון. המכשיר מתאים לשימוש בתפרחת קנאביס, פרחים, צמחים רפואיים ושמנים מסוגים שונים כאשר הרכיבים הפעילים עוברים תהליך של אידוי ולא תהליך של שריפה.

עישון פעם והיום

בשנות השישים והשבעים, עישון הותר במקומות ציבוריים ברחבי העולם, כמו למשל באוטובוסים, רכבות, בתי קולנוע, תיאטראות, ומסעדות. כך גם לגבי מקומות עבודה, שבהם עישון היה חלק מקובל מאווירת העבודה. לותיקים שביניכם שאוהבים לטוס, ודאי אתם זוכרים את התקופות שבהן היה מותר לעשן גם על המטוס. היום, חחיים לגמרי השתנו וזה פשוט לא חוקי.

למרות שהראיות המדעיות החלו להוכיח את ההשפעות הבריאותיות השליליות של עישון משנות החמישים ואילך, הציבור הרחב ואנשי מקצוע רבים בתחום הבריאות התעלמו מהראיות או פסלו אותן במידה רבה.

התמודדות עם אתגר חדש יחסית

תעשיית הטבק השקיעה בהכחשה והסחת תשומת הלב מהקשר בין עישון ושימוש באביזרי עישון, לבין בעיות בריאות, למרות המודעות לסיכונים הבריאותיים הכרוכים בעישון. אבל בשלושים השנים האחרונות, איסור שימוש באביזרי עישון נכנס לחקיקה במדינות רבות ברחבי העולם, מתוך מגמה להפחית את הסכנות לחשיפה פסיבית לעשן סיגריות.

במשך שנות השבעים והשמונים, סכנות העישון והעישון הפסיבי התגלו יותר ויותר לאנשי מקצועות הבריאות ולציבור. מקומות ציבוריים ומשרדים ברחבי העולם החלו להטיל איסורי עישון ושימוש באביזרי עישון במהלך שנות התשעים.

כך, לדוגמא, היה מספר גדל והולך של קרונות ללא עישון ברכבות, כולל איסור עישון ברכבות התחתיות, ולעתים קרובות העישון במשרדים הוגבל לחדר אחד או שניים לפני שנאסר לחלוטין.

מדינות בהן האידוי הוא חוקי

חשוב להבין שלמדינות שמתירות שימוש באביזרי עישון, עדיין עשויות להיות הגבלות על המקומות שבהם אתם יכולים לאדות, למשל בברים, במקומות ציבוריים וכן הלאה. לכן יש לבדוק את החוקים, ולצאת מנקודת הנחה שבמקום שבו עישון אסור, סביר להניח שגם אידוי אסור.

כך, למשל, באוסטרליה מותר להשתמש באביזרי עישון, אבל המדינה מפעילה חוקים נוקשים על ייבוא ניקוטין ומוצרי עישון שמכילים ניקוטין. חשוב להבין כי אידוי עם נוזלים שמכילים ניקוטין או מילוי חוזר, אינו חוקי במדינת קווינסלנד באוסטרליה.

התקנות משתנות גם בין מדינות שונות בארצות הברית, לכן אם שוקלים עישון בחו"ל יש לוודא את החוקים לפני היציאה מהארץ.

שימוש באביזרי עישון באנגליה

משרד הבריאות של אנגליה פרסם את הספר הלבן לבריאות הציבור, שמדגיש את הצורך הדחוף להגן על אזרחים מעישון פסיבי, וקובע כי דעת הקהל העדיפה התערבות חקיקה.

עיקר הוראות החוק קובעות איסור שימוש באביזרי עישון במקומות פתוחים לציבור, במקומות עבודה, או במקומות שיש בהם יותר מאדם אחד, ויש להימנע מהפצת אביזרי עישון במקומות ציבוריים.

לסיכום, לפני שאתם טסים לחופשה או נסיעת עסקים במקום שעדיין לא ביקרתם בו, בדקו מהם הכללים, מה מותר ומה אסור בהיבט של עישון ואביזרי עישון.

WhatsApp
Facebook
Twitter

ניווט מהיר

הנקראים ביותר

פרסום כתבה באתר

100 ש"ח

ויש לך כתבה עם קישור לאתר שלך